Tuesday , 19 March 2024

Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, προτρέπουν οι Βρυξέλλες ένα χρόνο μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπενθυμίζει την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν, αλλά και να υπογραμμίζει την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι Βρυξέλλες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο πλευρό της Ελλάδας, αλλά και καλούν κυβέρνηση και ιδιωτικούς φορείς να εργαστούν από κοινού για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό λαό.

«Είναι σημαντικό όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να εργαστούν από κοινού για την εξασφάλιση και τη διατήρηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον ελληνικό λαό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας και θα στηρίξει τον κεντρικό της ρόλο ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί. 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί «η πορεία εφαρμογής υπεύθυνων δημοσιονομικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *