Thursday , 25 April 2024

Συνεχείς αφίξεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στον Έβρο – Μέσω του ποταμού αλλά και δια θαλάσσης

 Ακάθεκτες συνεχίζονται σύμφωνα με τους κατοίκους του Έβρου, αλλά και όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις των αρχών οι ροές και αφίξεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστώνν στον Έβρο, τόσο μέσω της γνωστής “οδού”, δηλαδή μέσω του ποταμού, όσο όμως και δια θαλάσσης, τάση που όπως έχει ήδη δημοσιεύει το thesseconomy,.gr, βαίνει αυξανόμενη φέτος το καλοκαίρι.

Χθες το απόγευμα στελέχη του Λιμενικύ Σώματος, όπως ανακοινώθηκε, προέβησαν στον εντοπισμό και διάσωση 27 αλλοδαπών που επέβαιαν σε μηχανοκίνητη λέμβο και εντοπίστηκαν στ θαλάσσια περιοχή της Αγίας Παρσκευής Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Στις 16 Αυγούστου, επίσης, στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ Μάκρης και Νέας Χιλής, εντοπίστηκε – ήταν μάλιστα ορατή και από τους λουόμενους στις παραλίες – πλαστική βάρκα που μετέφερε όπως διαπιστώθηκε  42 λαθρομετανάστες. Την ίδια ημέρα ομάδα προσφύγων και παράτυπων μεταναστών μπήκε στη χώρα μέσω του ποταμού, προέβησαν σε διαμαρτυρία αποκλείοντας το δρόμο Καβύλης-Ορεστιάδας και έστειλαν και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία τους μαζί με επιστολή σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι είναι από τη Συρία και θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα, όπου έχουν συγγενείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *