Tuesday , 23 April 2024

Συνωστισμός στις εκκλησίες – “Τραγική επιδημιολογική εικόνα” λένε οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιξαν οι ναοί παρά τις απαγόρευση ανήμερα των Θεοφανείων. Παρατηρήθηκε συνωστισμός και μη τήρηση των αποστάσεων κατά το μοίρασμα του αγιασμού.

“Η εικόνα είναι τραγική επιδημιολογικά. Να μας φυλάει ο θεός” σχολίασε χαρακτηριστικά ο καθηγητής εντατικής θεραπείας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης με μια ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook εξηγεί γιατί στην Ελλάδα μπορεί να παραταθεί το λοκντάουν και να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Ο κ. Δερμιτζάκης νέφερε ξεκάθαρα πως ο συνωστισμός αυτός μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς προειδοποίησε ότι δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν ξαναπαρθεί απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και αν παραταθούν τα σκληρά μέτρα.

“Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης δημοσιοποιώντας δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *