Tuesday , 23 April 2024

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την εστίαση-Με 300 ευρώ θα τιμωρείται στο εξής η αναμονή εντός και εκτός των καταστημάτων!

Του Γ. Κατσιάνη

Νέο πλήγμα σε βάρος της εστίασης αναμένεται να επιφέρει νέα ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», προβλέπεται ότι μέχρι και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».  

Όσον αφορά τα πρόστιμα, ανέρχονται σε 300 ευρώ για τους καταναλωτές και σε 3.000 ευρώ για την επιχείρηση.

«Η συγκεκριμένη απόφαση βάζει ταφόπλακα ακόμα και σε όσα καταστήματα της εστίασης παραμένουν σήμερα ανοιχτά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει μόνο για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τις «κόκκινες» αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»).

«Αν πάνε όλα καλά με τους εμβολιασμούς, η ανάκαμψη για εμάς θα έρθει μετά το καλοκαίρι του 2022», σημείωσε ο κ. Φιλοκώστας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *