Thursday , 25 April 2024

Σχεδόν ένα κρουαζιερόπλοιο την ημέρα δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Εβδομάδα κρουαζιέρας είναι η τρέχουσα για τη Θεσσαλονίκη καθώς συνολικά πέντε κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι της πόλης.

Η αρχή έγινε χθες, Κυριακή με το  Celestyal Crystal που έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 10 το πρωί και αναχώρησε στις 7 το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Αύριο, Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8 το πρωί αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit, το οποίο μεταφέρει 377 επιβάτες και έχει προορισμό την Λήμνο.

Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου αναμένεται από την Καβάλα η άφιξη του Azamara Onward, το οποίο έχει προορισμό το λιμάνι του Βόλου.

Εξάλλου, στις 11 το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουλίου, δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλωτό μεγαθήριο, Celebrity Constellation με συνολική χωρητικότητα 2.170 επιβάτες.

Το μήκους 294 μέτρων, κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρις τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και θα αναχωρήσει για την Μύκονο.

Η εβδομάδα… κρουαζιέρας ολοκληρώνεται με την άφιξη του Celestyal Crystal στις 10 το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου και αναχώρηση για το Κουσάντασι, στις 7 το απόγευμα.   

Να σημειωθεί ότι και τα πέντε κρουαζιερόπλοια έχουν συνολικά δυνατότητα μεταφοράς 5.500 επιβατών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *