Μετά από 18 χρόνια λειτουργίας η σχολή Νοσηλευτικής «μετακομίζει» από το Διδυμότειχο και ετοιμάζεται να λειτουργήσει πλήρως στην Αλεξανδρούπολη. Η τελική απόφαση επισφραγίστηκε με τους νόμους 5094 και 5103 του 2024, βάζοντας οριστικά τα θεμέλια της νέας έδρας.
«Ξεκίνησε» στο Διδυμότειχο το 2007
Από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 η Νοσηλευτική σχολή θα λειτουργεί αποκλειστικά στην Αλεξανδρούπολη, ως πέμπτη σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης στην πόλη. Το τμήμα Νοσηλευτικής ξεκίνησε να λειτουργεί στο Διδυμότειχο το 2007. Πέρασε φάσεις, εξελίχθηκε από ΤΕΙ σε ΑΕΙ, άλλαξε θεσμικά πλαίσια, γνώρισε επιτυχίες αλλά και δυσκολίες. Τροφοδότησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με άξιους επαγγελματίες. Τώρα, ό,τι απέμεινε έπιπλα, εξοπλισμός, αρχεία, ακόμα και πινακίδες μεταφέρονται… στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τους καθηγητές του ΔΠΘ, μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει… μετακομίσει πλήρως η σχολή Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα έχει μείνει τίποτα από αυτήν στο Διδυμότειχο πέρα από τις αναμνήσεις όσων σπούδασαν σε αυτήν ή εργάστηκαν γι’ αυτήν.
Στο… δυναμικό της Αλεξανδρούπολης
Η Αλεξανδρούπολη προσθέτει πλέον στο δυναμικό της μια ακόμη σημαντική σχολή, πλαισιώνοντας έτσι τα ήδη υπάρχοντα τμήματα Ιατρικής, Μοριακής Βιολογίας, Παιδαγωγικής Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης. Αντίθετα, το Διδυμότειχο χάνει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κύτταρο και μένει πλέον με τη νεοσύστατη σχολή Ψυχολογίας που ξεκίνησε να λειτουργεί από τη φετινή ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025.