Thursday , 28 March 2024

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β.Ελλάδας: Υποκρισία της “Αντιπολίτευσης” για τα σωρευμένα χρέη των πολιτών

Για υποκρισία κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας, όσον αφορά το θέμα των σωρευμένων χρεών των πολιτών.

“Σε συνέντευξη που έδωσε η βουλευτής του Σύριζα Έφη Αχτσιόγλου – επισημαίνειο Σύλλογς σε ανακοίνωσή του- ανέφερε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους και γενναίο κούρεμα των διογκωμένων οφειλών. Επίσης, ο Σύριζα θα καταθέσει συνολική πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας με μέτρα για την αντιμετώπιση του σωρευμένου ιδιωτικού χρέους. Για τα μέτρα ρύθμισης στις τράπεζες, η βουλευτής θυμήθηκε τον «Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών», ο οποίος είπε ότι «δεν τηρείται».

Θα πρέπει να θυμίσουμε στην κυρία Έφη Αχτσιόγλου ότι ο ίδιος «Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών» ίσχυε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, αλλά ούτε τότε είχε τηρηθεί από τις τράπεζες, είχε απαξιωθεί εντελώς.

Οι δανειολήπτες, στο πλαίσιο του εν λόγω κώδικα, προσπαθούσαν μάταια να πετύχουν μία βιώσιμη και ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών τους, με γενναίο κούρεμα, όπως ζητάει τώρα η βουλευτής. Η μη εφαρμογή του από τα τραπεζικά ιδρύματα και το νομικό κυνηγητό των δανειοληπτών δεν απασχολούσε ιδιαίτερα την κυρία Αχτσιόγλου και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μάλιστα θυμηθούμε και τα «δωράκια» του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες, μαζί με την κατάργηση προστασίας της κύριας κατοικίας στο Ν.3869/2010, όπως επίσης και την εισαγωγή της δυσλειτουργικής «ηλεκτρονικής πλατφόρμας», τότε μόνο ως υποκρισία θα μπορούσε να εννοηθεί η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δείξει ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα σωρευμένα χρέη των πολιτών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *