Friday , 19 April 2024

Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης: “Μεγάλη η εισροή διαθέσιμων ακινήτων – Να κατεβάσουν τα μισθώματα οι ιδιοκτήτες ακινήτων”

Σ.Ξανθοπούλου

Θετική κρίνεται η κίνηση της κτηματαγοράς στη μετά κορωνοϊό εποχή. Ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πασαλίδης επισημαίνει ότι “πραγματικά υπάρχουν μεταβολές στην κτηματαγορά και ειδικά οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η μεγάλη εισροή διαθέσιμων ακινήτων και ενοίκια. Έχουμε σπίτια προς μίσθωση όμως οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να τα ζητάνε σε αρκετά υψηλές τιμές για την εποχή”.

Ο κ. Πασαλίδης σημείωσε ότι υπάρχει και μια μερίδα ιδιοκτητών που αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. “Είναι οι έξυπνοι ιδιοκτήτες που βλέποντας την υγειονομική κρίση, κατεβάζουν τις τιμές στα μισθώματα για να μπορέσουν να νοικιάσουν το ακίνητό τους”.Ο κ. Πασαλίδης, από τη θέση του προέδρου του συλλόγου μεσιτών Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων να χαμηλώσουν τα μισθώματα. “Ας κοιτάξουμε να βάλουμε έναν καλό μισθωτή στο σπίτι μας, με καλό προφίλ έτσι ώστε να έχουμε το μίσθωμά μας ακόμη και με 50 ή 80 ευρώ λιγότερα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη φοιτητική στέγη ο κ. Πασαλίδης ανέφερε ότι “οι περισσότεροι φοιτητές πιθανόν να προέρχονται από οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας. Πιστεύω ότι θα στραφούν κυρίως σε μικρά σπίτια ή studios”. Η ζήτηση διαμορφώνεται από 200 – 250 ευρώ και φτάνει μέχρι 350 ευρώ το πολύ ενώ σε παλαιότερες εποχές άγγιζαν μέχρι και τα 500 ευρώ ανά φοιτητή σημείωσε ο κ. Πασαλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *