Thursday , 25 April 2024

Σύλλογος Μουσικών Β.Ελλάδος:”Είμαστε οι πρώτοι στην ανεργία και τελευταίοι στην εργασία”

“Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τα αυτονόητα” επισημαίνει ο Σύλλογος Μουσικών Β.Ελλάδος με αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνει ο κλάδος μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε ανακοίνωση που έστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτει τα προβλήματα που προκλήθηκαν με την απαγόρευση των πανηγυριών και κάθε καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

O μουσικός και μέλος του ΔΣ του συλλόγου Δημήτρης Σφίγγος επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό από την κυβέρνηση ότι περίπου το 85% των μουσικών δεν έχει επιδοτηθεί για το μήνα Μάιο, καθώς την επιδότηση των 534 ευρώ δικαιούνταν μόνο όσοι είχαν ενεργές συμβάσεις αορίστου χρόνου για το μήνα Μάιο.

Επιπλέον, στο ζήτημα της προστασίας της δημόσιας Υγείας οι μουσικοί τονίζουν ότι δεν είναι εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν την αστική ευθύνη για τον κορωνοϊό. “Θεωρούμε πως η κυβέρνηση μαζί με τα μέτρα που λαμβάνει για τον κορωνοϊό και την προστασία της δημόσιας Υγείας, θα πρέπει να λάβει και αντίμετρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό. Δεν μπορεί πια να δικαιολογείται η οριζόντια λήψη μέτρων που αφήνει άνεργες και ανασφαλείς δεκάδες χιλιάδες οικογένειες”.

Οι καλλιτέχνες ζητούν να επιτραπεί η διεξαγωγή των θεσμών των πανηγυριών και κάθε καλλιτεχνικής εκδήλωσης με τη λήψη των ανάλογων μέτρων όπως:

-τήρηση απαραίτητων αποστάσεων.

-τοποθέτηση καθισμάτων και τραπεζιών με όρους ανάλογους με εκείνους που ισχύουν για τα θέατρα, τα σινεμά και τα καταστήματα εστίασης.

-Τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων από το προσωπικό.

-Απαγόρευση του χορού.

-Απαγόρευση του συνωστισμού.

-Συνεχείς έλέγχους για την τήρηση των μέτρων.

“Είμαστε οι πρώτοι στην ανεργία και τελευταίοι στην εργασία” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σφίγγος για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο καλλιτεχνικός κόσμος. Στην επιστολή που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς “προτεραιότητά μας είναι να επιτραπεί η εργασία. Εάν αυτό κρίνεται αδύνατο, θα πρέπει να ληφθούν καινούργια μέτρα επιδότησης των μουσικών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *