Wednesday , 24 April 2024

Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος: “Οι επιχειρήσεις μας δεν έχουν πάγιες δαπάνες;”

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος σχετικά με το νέο καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων υπό τη μορφή επιδότησης επί των παγίων δαπανών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Παιδοτόπων Ελλάδος Ευτυχία Μαρίνου με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook διερωτάται “οι επιχειρήσεις, όπως οι παιδότοποι, που εξαιτίας της φύσης τους απασχολούν προσωπικό με μερική απασχόληση δεν έχουν πάγιες δαπάνες; Γιατί αυτή η εξαίρεση;”.

Η κ.Μαρίνου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας επισημαίνει ότι “συμπληρώνεται ένας χρόνος αναστολής λειτουργίας του κλάδου μας με κρατική εντολή και δυστυχώς όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.Ένα χρόνο που τα μαγαζιά μας ερήμωσαν και από χώροι χαράς, ξεγνοιασιάς , αλληλεπίδρασης, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και γονιών ,κατάντησαν φαντάσματα. Στο χρόνο αυτό χάσαμε το 20% περίπου των συναδέλφων μας και δυστυχώς ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.Ένα χρόνο τώρα ζούμε με την αγωνία της επιβίωσης της κάθε μέρας των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας. Γιατί δυστυχώς κάποιοι ξεχνούν , ότι πίσω από κάθε επιχείρηση υπάρχει και μια οικογένεια που πρέπει να έχει ψωμί στο τραπέζι της”.

Ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών για να δοθούν διευκρινίσεις και περιμένει απάντηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *