Friday , 19 April 2024

Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης: “Είμαστε χωρίς δουλειά. Ζητούμε τη στήριξη της Πολιτείας”

Σ.Ξανθοπούλου

Κραυγή αγωνίας για το εργασιακό μέλλον τους εκφράζουν οι ξεναγοί. Τα μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 12μμ στο Λευκό Πύργο για να διαμαρτυρηθούν εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Β.Ελλάδος Αναστασία Γαϊτάνη τόνισε ότι “στην πραγματικότητα είμαστε χωρίς δουλειά και από ό,τι φαίνεται αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Η τουριστική σεζόν χάθηκε και είναι αβέβαιο το μέλλον μας λόγω της πανδημίας. Το άνοιγμα του τουρισμού δε σημαίνει ότι θα φέρει δουλειά σε εμάς γιατί εμείς στηριζόμαστε κυρίως στον περιηγητικό τουρισμό που αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα την προγραμματίζει κανείς”.

Όπως επισημαίνει η κ. Γαϊτάνη “δεν είναι μόνο τα έσοδα που χάνουμε. Χάνουμε ένσημα και ασφαλιστική κάλυψη. Δεν έχουμε να στηριχτούμε πουθενά. Κάποιοι συνάδελφοι πήραν τα 800 ευρώ που κάλυψαν όμως μόνο τον Απρίλιο. Από το Μάιο δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για εμάς”.

Τα μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Β.Ελλάδος ζητούν επέκταση του επιδόματος ειδικού σκοπού για όλους, επιδότηση της ανεργίας και ιατρική κάλυψη.

Σημειωτέον ότι στη Β. Ελλαδα απασχολούνται 160 ξεναγοι περιπου ενώ σε όλη την Ελλάδα 2300 βιοπορίζονται από αυτό το επάγγελμα. ” Αν δεν έχουμε δουλειά το καλοκαίρι δε θα έχουμε να φάμε το χειμώνα” είπε χαρακτηριστικά η κ. Γαϊτάνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *