Thursday , 28 March 2024

Σώστε το Παλατάκι

Η εγκατάλειψη και η φθορά του χρόνου αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους και …πληγώνουν το πιο επιβλητικό νεοκλασικό που δεσπόζει στη θέση Μικρό Έμβολο στη Κρήνη Θεσσαλονίκης.

Το Παλατάκι που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας 1950  και έμειναν στους χώρους του δεκάδες ξένοι και Έλληνες πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,  ζητά να μην  χαθεί η ιστορία του στην πορεία του χρόνου και να συνεχίσει να “ζει” .

Το δικό τους αγώνα δίνει η πρωτοβουλία Πολιτών ΄΄Σώστε το παλατάκι”  πραγματοποιώντας σειρά δράσεων και συναντήσεων με φορείς για την ανάδειξη του αποκαλούμενου Κυβερνείου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση ενημέρωσης και προβληματισμού έξω από το Παλατάκι, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που προέκυψαν από την 16χρονη εγκατάλειψη του εμβληματικού νεοκλασικού κτιρίου.

Ως εναλλακτική λύση εμφανίζεται η ένταξη του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “European Bauhaus”.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, το πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για αναμόρφωση εμβληματικών κτιρίων στην Ελλάδα και τη μετατροπή τους σε όμορφους και βιώσιμους χώρους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτοικοι της Καλαμαριάς και φορείς επιθυμούν είναι να σωθεί το εμβληματικό αυτό κτίριο, πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που βλέπουν ότι μπορεί να μετατραπεί σε στέγη τέχνης και πολιτισμού, η οποία θα είναι προσβάσιμη στον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *