Saturday , 20 April 2024

Τάζει πενηντάρικα λίγες ώρες πριν την κάλπη…

“Καρότο” για νέα ενίσχυση των εισοδημάτων των συνταξιούχων το 2020 εμφάνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Star, σε απόσταση αναπνοής πλέον από τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, σε συνέχεια της σημερινής καταβολής – νωρίτερα από το κανονικό, άνευ πραγματικής αιτίας – των συντάξεων και επιδομάτων του Ιουνίου, ξεσηκώνοντας θύελλα θυμηδίας και καυστικών σχολίων στα socia media.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στον σταθμό Star ότι υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η αύξηση αυτή για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%, ενώ επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς  του ΕΚΑΣ για τους αδυνάτους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, “για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι την Παρασκευή 24/05/2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ την Τρίτη 28/05/2019”.

Δηλαδή σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις στους συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ, του Δημοσίου, των λοιπών ταμείων μισθωτών κ.α., όπως επίσης το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το επίδομα στέγασης, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *