Thursday , 18 April 2024

Τίτλοι τέλους στην πολιτική σχέση Ανδρουλάκη-Καϊλή

Του Γ.Κατσιάνη

Είναι γνωστό στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι οι σχέσεις του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη με την ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή ήταν υπό του μηδενός, εδώ και καιρό.

Άλλωστε, η επιλογή της Θεσσαλονικιάς πολιτικού να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο, έκοψε τις γέφυρες επικοινωνίας με τον Κρητικό πολιτικό.

Ωστόσο, το ποτήρι ξεχείλισε όταν η αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε για το θέμα των υποκλοπών ότι “συνηθίζονται και συμβαίνουν παντού” αλλά και η θέση της για το Κατάρ ότι “είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ν. Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε “δούρειο ίππο” και “βραχίονα της ΝΔ στην παράταξη μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για “συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής”.

“Την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το τι εννοούμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια. Όλα και για όλους στο φως», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ. Μάντζος.

Πλέον, το μέλλον της κας Καϊλή προδιαγράφεται αβέβαιο καθώς φέρεται να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όσον αφορά τον κ. Ανδρουλάκη, στη νέα χρονιά που ανατέλλει σε λίγες ημέρες, αναμένεται να είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *