Thursday , 25 April 2024

“Ταφόπλακα” χαρακτηρίζει η ‘Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσ/νίκης τη λειτουργία των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους

Ως “ταφόπλακα” για τα περίπου 16.000 καταστήματα εστίασης-καφέ-μπαρ της χώρας που διαθέτουν μόνο κλειστούς χώρους χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, σε δηλώσεις του στο Thesseconomy.gr, τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για είσοδο στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ και χώρων πολιτισμού μόνο για πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης, πρακτικά σημαίνει ότι τα εν λόγω 16.000 εστιατόρια, μπαρ και club που βρίσκονται σήμερα σε αναστολή λειτουργίας θα ανοίξουν στις 15 του μηνός (μεθαύριο) απευθυνόμενα μόνο στο 36% των πελατών, καθώς αυτό είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών και μόνο με καθήμενους πελάτες, άρα στην πλειοψηφία τους δεν θα είναι βιώσιμα.

Περαιτέρω από την Ένωση επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού των καταστημάτων αυτών έχει εμβολιαστεί, ωστόσο σε αυτά απασχολούνται και αρκετοί νέοι άνθρωποι που ακόμα λόγω ηλικίας δεν έχουν εμβολιαστεί, κατά συνέπεια θα πρέπει να κάνουν συνέχεια self-test.

Αδιέξοδα βλέπουν, επίσης, οι επιχειρηματίες της εστίασης και όσον αφορά τους ελέγχους, ενώ επίσης ζητούν τη συνέχιση της επιδότησης του ενοικίου τους και για τον Ιούλιο και Αύγουστο, εφόσον καλούνται να λειτουργήσουν με τέτοια μέτρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *