Saturday , 27 April 2024

Τα επικοινωνιακά… φάουλ και γκολ της κυβέρνησης

Του Γ. Κατσιάνη

Δύο διαφορετικά πρόσωπα εμφάνισε η κυβέρνηση στο επικοινωνιακό πεδίο, το τελευταίο  δεκαήμερο.

Στην περίπτωση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να εντοπίσει και να συλλάβει τον 23χρονο δράστη.

Επιπλέον, οι αρχές πραγματοποίησαν εφόδους στους συνδέσμους των τριών ομάδων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συλλαμβάνοντας άλλα δύο άτομα.

Αν και θεωρώ απίθανη την αλλαγή του νομικού πλαισίου και την επαναφορά του νόμου Ορφανού, είναι γεγονός ότι η Πολιτεία ενήργησε γρήγορα και αποτελεσματικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την πολιτική βούληση που υπάρχει σχετικά με την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Την ίδια ώρα, ανήμερα της εξόδου των Θεσσαλών αγροτών στα μπλόκα, η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού, ανακοίνωσε μέτρα στήριξης στους αγρότες, ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Τα…παρατράγουδα

Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα, η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, έπιασε στον…ύπνο τον κρατικό μηχανισμό, με αποκορύφωμα την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην παγωμένη Αττική Οδό.

Παράδειγμα προς αποφυγήν όμως αποτελεί και η ατυχής δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη ότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Όπως επίσης και η κωλυσιεργία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ανακοινώσει μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, όταν η ακρίβεια πλήττει τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα και ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό αύξησης 1% ανά μήνα, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στο 5,5%, τον Ιανουάριο από 4,4% τον Δεκέμβριο!

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να επιδεικνύει αυξημένα αντανακλαστικά, αν θέλει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να ανανεώσει την θητεία της.

Ειδάλλως, θα βαλτώσει στις καθημερινές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *