Saturday , 20 April 2024

Τα εύσημα του Άδωνι στην Άννα Διαμαντοπούλου, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών και η Προεδρία της Δημοκρατίας

Του Γ. Κατσιάνη

Όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του 2ου Οικονομικού Φόρουμ που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, προφανώς θα παραξενεύτηκαν όταν άκουσαν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη να πλέκει το εγκώμιο της πρώην Επιτρόπου της Κομισιόν και υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου για την μεταρρύθμιση (που επιχείρησε να υλοποιήσει) στην Παιδεία και να την αποκαλεί «θύμα της οικονομικής κρίσης».

Βεβαίως, το πολιτικό φλερτ της τέως υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με την σημερινή κυβέρνηση  είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν και συγκεκριμένα από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, πρόθεση του σημερινού πρωθυπουργού ήταν η ανάθεση του οικονομικού χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης στην κα Διαμαντοπούλου.

Βαρόμετρο γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελούσε η επιτυχημένη θητεία της στις Βρυξέλλες, ως επιτρόπου και η καλή εικόνα που έχουν οι κοινοτικοί παράγοντες για την Βορειοελλαδίτισσα πολιτικό.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά να μην αξιοποιήσει την κα Διαμαντοπούλου στη θέση του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που κατέχει σήμερα ο κ. Σταϊκούρας αλλά να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σπάζοντας έτσι ένα ανδρικό μονοπώλιο.

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να προκαλέσει τυχόν αντιδράσεις από υποστηρικτές του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε αρνηθεί αντίστοιχη πρόταση από την κυβέρνηση Τσίπρα, πριν από τέσσερα χρόνια, αν και είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *