Friday , 26 April 2024

Τα κλειδιά και τις πινακίδες στο υπουργείο Μεταφορών παραδίδουν οι επαγγελματίες επιβατικών επταθέσεων και εννιαθέσεων οχημάτων

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα κλειδιά των οχημάτων τους στο υπουργείο Μεταφορών, δηλώνουν εκατοντάδες επαγγελματίες επιβατικών επταθέσιων και εννιαθέσεων οχημάτων.

Στο ψήφισμα που έστειλε η επιτροπή σωματείων επαγγελματιών ΕΙΧ με οδηγό προς τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Καραμανλή, εκφράζει την διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι από τις 6 Νοεμβρίου του 2020 μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις κατηγορίες των επταθέσιων και εννιαθέσεων οχημάτων.

«Στο υπόμνημα που αποστείλαμε στις 8 Νοεμβρίου, απαντήσατε ότι έχετε εντοπίσει το σφάλμα και έχετε προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να διορθωθεί. Έκτοτε έχουν εκδοθεί 25 αντίστοιχες ΚΥΑ στις οποίες ουδέποτε διορθώθηκε το παραμικρό», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα διαμαρτυρίας της επιτροπής.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «πέραν του γεγονότος πως οι επιχειρήσεις μας έχουν τεθεί ακούσια σε πλήρη και αναγκαστική αναστολή, χωρίς μάλιστα κρατική εντολή με τις αντίστοιχες προβλέψεις οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων… συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας, δαπάνες ασφάλισης, φύλαξης, στάθμευσης και τέλους επιτηδεύματος των οχημάτων αυτών. Και το χειρότερο, ουδέποτε έχετε προχωρήσει σε οιαδήποτε πρόβλεψη αποζημίωσης αναφορικά με την ζημία που έχουμε υποστεί».

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστεί η ημέρα και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μεταφορών.        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *