Thursday , 25 April 2024

Τα προβλήματα των ξενοδόχων της άλλης Ελλάδας στην 9η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ξενοδόχων από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η 9η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) στο πλαίσιο της HORECA 2020. «Ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων»  επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός. Η κλιματική αλλαγή, οι νέες τεχνολογίες, οι νέες συνήθειες του κοινού αλλά και οι ευκαιρίες που παρέχει η καινούργια δεκαετία στον κλάδο του τουρισμού ήταν μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν στο ετήσιο event που καταφέρνει να συγκεντρώσει την πλειονότητα καθώς και την αμέριστη προσοχή των Ελλήνων ξενοδόχων.
Οι ξενοδόχοι ανέλυσαν τα ζητήματα του κλάδου τους και αναφέρθηκαν στα τρία κυριότερα προβλήματα που τους απασχολούν. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας, Ιορδάνης Μιχαηλίδης, τόνισε ότι το μεγάλο κόστος της θέρμανσης στα ξενοδοχεία της Καστοριάς και οι εργοδοτικές εισφορές λόγω της χαμηλής πληροτητας των ξενοδοχείων της περιοχής αποτελούν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδόχους της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, η υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας,  τα μη εκσυγχρονισμένα λιμάνια αλλά και η ελλιπής διαφημιστική προβολή αποτελούν τα βασικά προβλήματα των ξενοδοχείων στη Σκόπελο ανέφερε η πρόεδρος Μαρία Διαμαντή ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφάλιας, επεσήμανε ότι ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ στη διαμονή αλλά και η δυκολία στην εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού απασχολούν έντονα τους ξενοδόχους της περιοχής.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης,  τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού και του ξενοδοχείου είναι απαίτηση που πρέπει να γίνει με συντονισμένες και συντεταγμένες ενέργειες. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης. «Στην Ελλάδα που μπορεί και πρέπει να γίνει το νέο success story της Μεσογείου και της Ευρώπης, ο τομέας του τουρισμού δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται ως εθνική υπόθεση. Εξάλλου, όπως υποστηρίζει και το ΞΕΕ, ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *