Tuesday , 16 April 2024

Τα συλλυπητήρια του Κ.Μητσοτάκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ – Αρνητικά σχόλια για την καθυστερημένη ανάρτηση στα social media

Μήνυμα για την δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ ανάρτησε στο Facebook, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μήνυμά του το οποίο ακολούθησε της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , ο πρωθυπουργός τονίζει πως ζήτησε την γρήγορη εξιχνίασης της υπόθεσης ενώ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

“Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μια μέρα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προκάλεσε ποικίλα αρνητικά και επικριτικά σχόλια των χρηστών των social media ως προς την καθυστέρηση του πρωθυπουργού να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να τοποθετηθεί απέναντι στο τραγικό συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ διά της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη υποστήριξε πως οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης. “Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι Αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ζητεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να διευκολύνει άμεσα την υπόθεση. “Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ”.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έγραψε στη σελίδα του στο Facebook : “Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα. Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, αποτελεί το τελευταίο δραματικό επεισόδιο σ’ αυτό το αιματηρό σίριαλ. Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα. Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν. Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας. Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί”.

Την ίδια ανάγκη για άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης τονίζει και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. “Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διελευκανθεί το συντομότερο δυνατό”.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Έκανε λόγο για απεχθή και δειλή πράξη και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν σύντομα οι δράστες. Το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν αναρτήθηκε στο twitter στα ελληνικά:

“Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *