Friday , 19 April 2024

Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

Σε έξαρση βρίσκονται οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων στη Μαγνησία, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νομού.

Κατόπιν αλλεπάλληλων καταγγελιών από Μέλη του, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν.Μαγνησίας, εφιστά την προσοχή των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων στη Μαγνησία – και όχι μόνο. Όπως καταγγέλλει, στις εν λόγω τηλεφωνικές επικοινωνίες οι υποτιθέμενοι πελάτες, εκφράζουν την επιθυμία για κρατήσεις δωματίων και ζητούν από τους Επαγγελματίες το IBAN δήθεν για να κάνουν καταθέσεις προκαταβολής ή εξόφλησης. Στη συνέχεια οι Επαγγελματίες λαμβάνουν υποτιθέμενα μηνύματα τραπεζών στα οποία ζητούνται προσωπικοί κωδικοί για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Έτσι, οι υποτιθέμενοι πελάτες παραβιάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Επαγγελματιών αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking και αφαιρούν τα ποσά των τραπεζικών λογαριασμών. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν μέσω διαδικτύου.

Βάσει των παραπάνω καταγγελιών, ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή στους Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Τουριστικών Καταλυμάτων πως υπάρχει έξαρση περιστατικών απάτης και τους καλεί να μην καταχωρούν κανένα όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης των τραπεζικών τους λογαριασμών σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων (links), όπως επίσης και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία και την Τράπεζα που συνεργάζονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *