Την αναστολή των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών ζητούν επτά ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων

Την αναστολή των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών ζητούν επτά ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων

419
SHARE

Να ανασταλούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σε κάθε ακίνητο για λόγους δημόσιας υγείας και να περιοριστούν τα αδειοδοτημένα ακίνητα από το υπουργείο, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς επτά ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων.

Στην επιστολή τους οι ομοσπονδίες Παγκρήτια, Κέρκυρας, Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας ,Ζακύνθου, Θεσσαλίας και οι πανελλήνιες ομοσπονδίες «Ο Αριστοτέλης» και «Κύκλος», τονίζουν πως «τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης λειτουργούν ανενόχλητα εν μέσω πανδημίας χωρίς καμία προδιαγραφή».

«Γιατί επί πέντε χρόνια το ελληνικό κράτος δεν έχει βάλει περιορισμούς και κανόνες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως έχει κάνει κάθε τουριστικά ανεπτυγμένη χώρα και πόλη;», αναρωτιούνται οι ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων και καταλήγουν πως «τα ακίνητα ιδιωτών που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση, πρέπει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές του άρθρου 46 του ν.4179/2013, ήτοι μονοκατοικίες τουλάχιστον 80 τ.μ. με ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση που αδειοδοτούνται και ελέγχονται από το υπουργείο Τουρισμού».

LEAVE A REPLY