Friday , 29 March 2024

Την επανακαταμέτρηση του πολεμικού υλικού στις αποθήκες των στρατοπέδων της χώρας, διέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την κλοπή των πυρομαχικών στη Λέρο

Του Γ. Κατσιάνη

Εντολή να καταγραφεί εκ νέου το πολεμικό υλικό που υπάρχει στις αποθήκες των στρατοπέδων της χώρας, μετά την κλοπή πυρομαχικών στη Λέρο, έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ).

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει ζητήσει από τις διοικήσεις των στρατιωτικών σχηματισμών να προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση του εξοπλισμού στις αποθήκες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επανάληψη περιστατικών, τύπου Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος για την απογραφή του στρατιωτικού υλικού είναι χρονικά αυστηρό και αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στους Κήπους Έβρου

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα μια συμβολικού χαρακτήρα, επίσκεψη στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τους διοικητές της 1ης Στρατιάς και του Δ’ Σώματος Στρατού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στα επιτηρητικά φυλάκια των Κήπων, της Γεμιστής και της Γέφυρας Κήπων Έβρου.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα οποία απορρέουν και από τις διεθνείς συνθήκες και από το διεθνές δίκαιο και από τα εθνικά μας δίκαια, προς όφελος βέβαια του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, και αυτό ας το ακούσουν όλοι και ακόμα περισσότερο ας το καταλάβουν όλοι», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς την Άγκυρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *