Friday , 29 March 2024

Την … ΚΥΑ για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων σε εμβολιασμένους από σήμερα αναμένουν οι επαγγελματίες της εστίασης

Του Γ. Κατσιάνη

Σε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι επαγγελματίες της εστίασης καθώς από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της λειτουργίας των εσωτερικών χώρων για εμβολιασμένους.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει επακριβώς τους όρους και τις συνθήκες, με τις οποίες θα λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας.

«Οι 82.000 επιχειρήσεις εστίασης είναι για άλλη μια φορά στο έλεος του Θεού και των προστίμων μιας και η κυβέρνηση αδυνατεί να δείξει την δέουσα σοβαρότητα στον μεγαλύτερο ιδιωτικό κλάδο της χώρας μας. Εδώ και τρείς εβδομάδες μας προαναγγέλλουν το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων μόνο για εμβολιασμένους και μας βομβαρδίζουν με ευθύνες ότι η εστίαση φταίει για την αύξηση των κρουσμάτων ενώ η εστίαση ήταν κλειστή για 6 μήνες και οι εσωτερικοί χώροι 8 μήνες», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης.

«Είναι γεγονός ότι πολλές φορές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση των μέτρων που εξήγγειλε. Ελπίζω να μην συμβεί και τώρα και να εκδώσει άμεσα το ΦΕΚ», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη 14 Ιουλίου τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή Covid Free Gr, σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμένος πελάτης θα μπορεί να φιλοξενείται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *