Friday , 19 April 2024

Την χορήγηση επιδόματος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Την αναστολή πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που θα βάλουν προσωρινά «λουκέτο»  να αναστείλουν «τις πληρωμές δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών καθώς και πληρωμών όλων των ρυθμίσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά στη νομοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία που απασχολούνται σε επιχειρήσεις, για τις οποίες απαγορεύτηκε προσωρινά η λειτουργία τους.

«Αυτό το σύστημα θα περιλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση των δεξιοτήτων από απόσταση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ.

Επιπλέον, δρομολογείται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία ενώ υπογραμμίζεται πως «θα παρασχεθεί, έγκαιρα, ρευστότητα σε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητά τους, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *