Saturday , 20 April 2024

Τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ζήτησε ο Α. Τσίπρας από τον ΠτΔ

Τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου ζήτησε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επικαλούµενος την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η απόφασή του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπαγορεύτηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος τεσσάρων μηνών μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία.

«Οπως γνωρίζετε έχω προαναγγείλει ότι προτίθεμαι να ζητήσω την διάλυση της Βουλής» είπε μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:«Ήρθα σήμερα εδώ δεδομένου ότι από την επομένη των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη -δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξάγονταν τον Οκτώβριο -παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου 4 περίπου μηνών πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονήσει κινδύνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο στην ελληνική οικονομία που δεν πρέπει να διαταραχθεί. Με αυτά τα δεδομένα σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής»..

«Κύριε Πρωθυπουργέ αποδέχομαι το αίτημά σας», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλούμενος από την πλευρά του το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.

Η Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την προκήρυξη των εκλογών:

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *