Friday , 26 April 2024

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενες

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες πρώην εργαζομένων γηροκομείου της ανατολικής Θεσσαλονίκης σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στον  συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.«Ποια ήταν η φροντίδα; Που αντί να έχει 60 τρόφιμους, είχε 78; Που η διευθύντρια του συγκεκριμένου γηροκομείου δεν άφηνε τα συγγενικά πρόσωπα να έρχονται και να βλέπουν τους ανθρώπους τους τάχα εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού;» αναφέρει χαρακτηριστικά μια πρώην εργαζόμενη. 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ίδια, πολλοί ηλικιωμένοι έμεναν αφρόντιστοι και ατάιστοι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. «Τι να προλάβει να φροντίσει ένας νοσηλευτής όταν έχει υπό την εποπτεία του 40 άτομα και σου λέει η διευθύντρια ότι σε μισή ώρα πρέπει να τους έχεις ταΐσει όλους;», δήλωσε με νόημα.                                                                                        

Ειδικότερα, η απάνθρωπη τακτική της συγκεκριμένης μονάδας ξεπέρασε κάθε όριο όταν μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετοί ηλικιωμένοι αρρώσταιναν και ανέβαζαν πυρετό. «Η διοίκηση δεν ενημέρωνε ως όφειλε τους συγγενείς και λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού απαγορευόταν να έχουν δια ζώσης επικοινωνία. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και η διοίκηση απέρριπτε κάθε επιχείρημά μας. Αν ο ηλικιωμένος έφευγε από το γηροκομείο, αυτομάτως θα έχανε τα χρήματα η διευθύντρια», κατήγγειλε πρώην εργαζόμενη ενώ χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονταν οι ηλικιωμένοι είναι και η ακόλουθη περίπτωση :  «Μια τρόφιμος με βαριά άνοια είχε ανεβάσει πυρετό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι συγγενείς τηλεφωνούσαν να μάθουν ‘πώς πάει η γιαγιά’ και η διευθύντρια έλεγε πως όλα είναι μια χαρά. Η γυναίκα κατέληξε δύο μήνες αργότερα με τη διάγνωση πως υπέστη ανακοπή καρδιάς», σημείωσε εργαζόμενη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *