Tuesday , 16 April 2024

ΤΙΤΑΝ: Επενδύσεις 15 εκατ.ευρώ την επόμενη διετία στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Επενδύσεις ύψους 15 εκατ.ευρώ θα πραγματοποιηθούν την επόμενη διετία στο εργοστάσιο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη σημερινή εκδήλωση εορτασμού για τα 60 χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου του Ομίλου.

Ο πρόεδρος του δ.σ. της εταιρείας, Νέλλος Κανελλόπουλος, επισήμανε από το βήμα της εκδήλωσης συμβολή του εργοστασίου Νέας Ευκαρπίας στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στη δημιουργία πολύτιμων σχέσεων εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες, όπως και ο διευθυντής δραστηριοτήτων Ευρώπης του Ομίλου, Γιάννης Πανιάρας, ο οποίος επισήμανε ότι ο Όμιλος διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα, άλλα πέντε στα Βαλκάνια και δίνει έμφαση επί του παρόντος και για το μέλλον στον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στόχος του Ομίλου, όπως τονίστηκε είναι η παραγωγή σκυροδέματος ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050. Ήδη, όπως τόνισε σχετικά ο διευθυντής του συγκεκριμένου εργοστασίου, Κώστας Νικολάου, διατίθεται στην αγορά τύπους τσιμέντου με 15-30% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με παραδοσιακά προϊόντα, όπως αντίστοιχα και σκυροδέματα για βιώσιμες κατασκευές, ενώ επίσης από το 2011 έως σήμερα, έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση 200.000 τόνων εκπομπών CO2.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ.Νικολάου στις επενδύσεις που θα ακολουθήσουν την επόμενη διετία στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας, οι οποίες θα ανέλθουν στο επίπεδο των 15 εκατ.ευρώ και θα αφορούν στην περαιτέρω βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, υιοθετώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και εφαρμόζοντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην παραγωγή τσιμέντου και σκυροδέματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *