Thursday , 28 March 2024

Τι έδειξαν τα self tests στα σχολεία – 28 κρούσματα κορωνοϊού στην ανατολική Θεσσαλονίκη – Τι γίνεται σε Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της έως αυτή την ώρα η διεύθυνση εκπαίδευσης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη διενέργεια των self tests αφορούν στα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας. Σε δηλώσεις του πριν λίγο στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη ο διευθυντής εκπαίδευσης της ΠΚΜ ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έχουμε 28 κρούσματα, 13 κρούσματα στην Πέλλα (10 σε μαθητές και 3 σε εκπαιδευτικούς), στην Πιερία έχουν καταγραφεί 7 κρούσματα και στο Κιλκίς έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα σε μαθητές. Δεν είχαμε πρόβλημα με τις βεβαιώσεις. Σε πολύ μικρό ποσοστό υπήρχαν αρνητές, έστειλαν δήλωση οι γονείς ότι δεν θα κάνουν το τεστ και πήραν απουσία οι μαθητές. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στο ποια και πού είναι τα κρούσματα. Μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών. Θεωρώ χρήσιμο το self test στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να υπενθυμίσω ότι όσα παιδιά βγαίνουν θετικά  παίρνουν δικαιολογημένη απουσία”.

Πριν από λίγη ώρα δηλώσεις για την πορεία διενέργειας των self tests έκανε και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς. Όπως είπε “περίπου 500 άτομα βρέθηκαν θετικά. Είναι η τελευταία εικόνα που έχω εγώ (από τα self tests). Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι μέχρι χθες το βράδυ, η διάθεση των self test ήταν πάνω από 380.000… οπότε είχαμε μια πολύ μεγάλη κάλυψη, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα αυτό, μέσα σε τρεις μέρες καλύψαμε πανελλαδικά 1.072 φαρμακεία και διατέθηκαν από τους 400.000 περίπου δικαιούχους 380.000 μέχρι χθες το βράδυ. Νομίζω ότι έχουμε πάει πάρα πολύ καλά και επίσης αποδεικνύεται με τα 500 ή θα δούμε πόσα θα είναι τελικά τα θετικά τεστ που δηλώθηκαν των ασυμπτωματικών φορέων ότι πραγματικά είναι ένα όπλο που βοηθάει, δεν είναι πανάκεια είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό όπλα που βοηθάει ώστε να μπορέσουμε οργανωμένες λειτουργίες να τις ελέγξουμε. Είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής. Είμαι σίγουρος ότι από σήμερα, βλέποντας όλοι πόσο εύκολο είναι στη χρήση του και ότι έχει να προσφέρει και να βοηθήσει, είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα γίνεται με ακόμη μεγαλύτερη προθυμία από αυτή που είδαμε να γίνεται και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πραγματικά, σημαντικά στο να λειτουργήσει με ασφάλεια και η εκπαίδευση αλλά και άλλες δραστηριότητες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *