Thursday , 28 March 2024

Τι πρέπει να προσέχετε στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Με γοργό ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet.

Παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Ε1 άνοιξε στις 28 Μαρτίου, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 580.000 δηλώσεις από το σύνολο των 6,3 εκατομμυρίων φορολογούμενων, με δύο στις τρεις δηλώσεις να είναι μηδενικές.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι παγίδες που θα πρέπει να αποφύγουν οι φορολογούμενοι.

“Ειδικότερα, όσα παιδιά έχουν δηλώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, θα πρέπει οι γονείς τους να τα δηλώσουν στην εφορία για να λάβουν ΑΦΜ,ως εξαρτημένα μέλη”, δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Όσον αφορά τις αποδείξεις, ο κ.Σιώζιος σημείωσε πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τους κωδικούς 049-050.

“Βέβαια, υπάρχουν οι πληροφορίες για τις δαπάνες που έχει κάνει ο κάθε φορολογούμενος, μέσω της πιστωτικής κάρτας, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να δηλώσει μεγαλύτερο ποσό για να πιάσει το αφορολόγητο”, σημείωσε ο κ.Σιώζιος.

Παγίδα όμως αποτελούν και τα αναδρομικά των φορολογουμένων, όπου θα πρέπει να τα δηλώσουν με συμπληρωματική δήλωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει από τις τράπεζες και τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών να αποστείλουν μέχρι και τις 27 Απριλίου τα δεδομένα όλων των πληρωμών που πραγματοποίησαν το 2018 με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα συναλλαγών 6,3 εκατ. μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επάγγελμα αγρότες και άλλοι φορολογούμενοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 1.900- 2.100 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *