Friday , 29 March 2024

Τι υποστηρίζουν 10 υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης

Η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το αντικείμενο του δημόσιου ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 10 υποψήφιων δημάρχων για τον κεντρικό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Την δημόσια ανταλλαγή απόψεων για τον τουρισμό διοργάνωσαν το ερευνητικό εργαστήριο τουρισμού και διοίκησης υπηρεσιών και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συνέργεια Πρώτα η πόλη μας”,Χάρης Αηδονόπουλος τόνισε πως στον τομέα του τουρισμού δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή, καθώς οι φορείς της πόλης λειτουργούν αυτόνομα, με αποτέλεσμα η πόλη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, να πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο ενώ σημείωσε πως η ιστορία αποτελεί το συγκριτικός της πλεονέκτημα.

Με την σειρά του,ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε πως οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού βιώνουν δραματικές συνθήκες, σημειώνοντας πως ο τουρισμός έχει μετατραπεί σε προϊόν ενώ έκανε λόγο και για έλλειψη υποδομών στην πόλη.

Στην παρέμβαση του μέσω skype, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Υψίπολις”, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως, όπως σημείωσε, να υπάρξει αντίστοιχη αξιοποίηση ενώ τάχτηκε και υπέρ της σύνδεσης του τουρισμού με την κοινωνία.

“Μέτρια προς κακή”, χαρακτήρισε την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωμένοι Μακεδόνες”, Δημήτρης Ζιαμπάζης και υποστήριξε πως η Θεσσαλονίκη είναι άγνωστη στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη θετικά”, Μάκης Κυριζίδης σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια έγιναν θετικά βήματα στην κατεύθυνση της αύξησης του τουριστικού ρεύματος, με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων να έχουν αυξηθεί σήμερα στα 3 εκατομμύρια, χωρίς ωστόσο, όπως σημείωσε, να καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση στα έσοδα και σημείωσε πως οι άνθρωποι, η θάλασσα και η ιστορία της πόλης αποτελούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη πρώτη”, Πέτρος Λεκάκης τόνισε πως τα τελευταία οκτώ χρόνια, διπλασιάστηκε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως η διοίκηση Μπουτάρη συνέβαλλε σημαντικά στην εξωστρέφεια της πόλης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της “Θεσσαλονίκης των πολιτών” Βασίλης Μωϋσίδης υπογράμμισε πως η βελτίωση των υποδομών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της πόλης ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μένουμε Θεσσαλονίκη”,Γιώργος Ρακκάς σημείωσε πως δεν έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο η πολιτιστική κληρονομιά για την τουριστική προβολή της πόλης, τονίζοντας πως θα πρέπει να αναδειχθεί η ελληνικότητα της.

Με την σειρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Οικολογία Αλληλεγγύη” Μιχάλης Τρεμόπουλος, υπογράμμισε πως παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού, η πόλη υπολείπεται στον τομέα του τουρισμού και του πρασίνου.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Γίνεται, Μπορούμε”, Σάββας Χαλιαμπάλιας έκανε λόγο για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, παρά το γεγονός ότι η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει τοποθεσίες ορόσημα, όπως είναι μεταξύ άλλων, το Άγιο Όρος και ο Όλυμπος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *