Friday , 19 April 2024

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κρούουν οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Μετ’ εμποδίων θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι από τις 11 το πρωί.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτελεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΣΕΑΔΕ) από το 2014 μέχρι σήμερα, δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Προσπάθησαν όλες οι κυβερνήσεις, να καλύψουν τα καταφανέστατα κενά, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κρατώντας σε ομηρία 150 συναδέλφους συμβασιούχους. Είναι βέβαιο ότι αν απολυθούν οι 150 συνάδελφοι, το επόμενο τρίμηνο διάστημα οι μεταναστεύσεις δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με απρόβλεπτες συνέπειες», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, η ΟΣΕΑΔΕ καλεί την κυβέρνηση να μην εκχωρήσει την διαδικασία λήψης βιομετρικών και επίδοσης αδειών διαμονής σε ιδιώτες.

«Διεκδικούμε να μην γίνει καμία απόλυση στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και στην κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και να παραταθούν όλες οι συμβάσεις των 150 εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε όλη την χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.   

Να σημειωθεί ότι στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης.                          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *