Saturday , 27 April 2024

Του μπλόκαραν(!) το λογαριασμό στο facebook επειδή επιχείρησε να κοινοποιήσει δημοσίευμα για το προσφυγικό

Του Γ. Κατσιάνη

Έξαλλος έγινε χρήστης του facebook όταν διαπίστωσε ότι μπλόκαραν το λογαριασμό του επειδή επιχείρησε να κοινοποιήσει σε ομάδες, δημοσίευμα ιστοσελίδας για το προσφυγικό.

Όπως κατήγγειλε στο thesseconomy.gr, η ανάρτηση αφορούσε την άφιξη μεταναστών στην Ελλάδα.

«Το ρεπορτάζ είχε τίτλο ‘Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες φτάνουν κάθε μήνα στην Ελλάδα-Μόνο ένας στους πέντε είναι Σύριος, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ’», δήλωσε ο καταγγέλων.

Παρά το γεγονός ότι κοινοποίησε την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, δεν κατάφερε να την κοινοποιήσει σε ομάδες, στις οποίες συμμετέχει.

«‘Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν’ (φωτό), ήταν η ένδειξη που εμφανίστηκε όταν επιχείρησα να κάνω κοινοποίηση», τόνισε ενώ σημείωσε πως γίνονταν λόγος και για «σφάλμα κατά την επεξεργασία του αιτήματος του».

«Πρόκειται για λογοκρισία του αισχίστου είδους , η οποία αντίκειται στους σκοπούς της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων», υπογράμμισε και επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Φίλοι και γνωστοί μου έχουν μεταφέρει κατά καιρούς περιστατικά όπου ‘κλείδωσε’ προσωρινά ο λογαριασμός τους, επειδή ανέβασαν φωτογραφίες και υλικό με πατριωτικό περιεχόμενο», παρατήρησε.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *