Thursday , 25 April 2024

Το αδιαχώρητο στη λαϊκή αγορά της Τούμπας – Δωρεάν διανομή προϊόντων στο πλαίσιο της απεργίας των παραγωγών και πωλητών

Δωρεάν προϊόντα μοίρασαν παραγωγοί και πωλητές στη λαϊκή αγορά της Τούμπας. Σήμερα δεν λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη καθώς η Ομοσπονδία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών πραγματοποιεί απεργία ενάντια στο επικείμενο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επικράτησε το αδιαχώρητο στη δωρέαν διανομή προϊόντων στην λαϊκή αγορά της Τούμπας νωρίς το πρωί. Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή προκειμένου να λάβει δωρεάν σακούλες με τρόφιμα.

“Θέλουμε τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών αλλά στο νομοσχέδιο υπάρχουν κάποιες διατάξεις που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα και θα αποτελέσουν ταφόπλακα για τους παραγωγούς. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εταιριών. Επίσης επιτρέπει την μετατροπή των παραγωγικών αδειών σε επαγγελματικές, με επιβάρυνση του καταναλωτή και του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Δεν βγαίνουμε με ένα άσπρο χαρτί στις λαϊκές όπως είπε ο γγ Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Βγαίνουμε κανονικά με άδεια και με ταμειακή μηχανή. Θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας” επισημαίνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Παραγωγών – Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *