Wednesday , 24 April 2024

Το… αδιαχώρητο στους σταθμούς αυτοκινήτων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μετά το «λουκέτο» στο εξαώροφο πάρκινγκ της οδού Πολυτεχνείου

Του Γ. Κατσιάνη

Στο…κυνήγι της αναζήτησης μιας θέσης για να σταθμεύσουντα οχήματα τους βρίσκονται όσοι Θεσσαλονικείς κινούνται με το ΙΧ τους, στο κέντρο της πόλης.

Το «λουκέτο» στον εξαώροφο σταθμό αυτοκινήτων «Μακεδονία» της οδού Πολυτεχνείου, την περασμένη Πέμπτη, είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει «κόκκινο» η ζήτηση για μια θέση στα πάρκινγκ της περιοχής.

«Επικρατεί ένα χάος. Δεν έχουμε θέσεις για να τους εξυπηρετήσουμε όλους», δήλωσε ο υπεύθυνος υπαίθριου σταθμού αυτοκινήτων της οδού Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι πελάτες ζητούν να νοικιάσουν μια θέση στάθμευσης, όχι για λίγες ώρες αλλά για ένα μήνα!

«Αυτό παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες επειδή έκλεισε το πολυώροφο πάρκινγκ. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε γιατί διαθέτουμε θέσεις μόνο για ωριαία στάθμευση και πάλι όλες σχεδόν είναι κατειλημμένες», σημείωσε.

«Ασφυκτιά» το κέντρο από την έλλειψη χώρων στάθμευσης

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες σταθμών αυτοκινήτων, υπάρχουν περίπου 7.500 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

«Υψηλότερη ζήτηση καταγράφουν τα πάρκινγκ που βρίσκονται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης σταθμών αυτοκινήτων, Στέλιος Συμεωνίδης και σημείωσε πως «η εικόνα αλλάζει, όσο απομακρύνεται κανείς από το κέντρο της πόλης».

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο να ασφυκτιά», τόνισε ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου και αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Χρήστος Νικολόπουλος.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *