Friday , 19 April 2024

Το θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ηγέτης του ΙΚ έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας στη βορειοδυτική Συρία. 

«Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός», δήλωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Αμερικανών στρατιωτών κατέφυγε σε τούνελ όπου ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά και ότι μαζί του σκοτώθηκαν τα τρία ανήλικα παιδιά του.

«Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση. Ενώ μεγάλος αριθμός μαχητών και συντρόφων του Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν μαζί του», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τηλεοπτική ομιλία του προς το έθνος που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

Τόνισε ακόμα ότι η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή που κατέληξε στον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *