Friday , 19 April 2024

“Το παιδί μου το σκότωσε η ιατρική αμέλεια” λέει ο πατέρας της 14χρονης – “Αυτές οι επεμβάσεις έχουν ποσοστό θνησιμότητας” λέει η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία

Από σηπτικό σοκ έχασε τη ζωή του το 14χρονο κορίτσι από την Επανομή Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε υποβληθεί σε επέμβαση γαστρικού δακτυλίου λόγω παχυσαρκίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας Βησσαρίων Καντούνης πατέρας του κοριτσιού, κατήγγειλε ότι ο γιατρός τοποθέτησε τον δακτύλιο λανθασμένα και το κοριτσάκι αφού πέρασε δύο ημέρες με ισχυρούς πόνους και χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή, κατέληξε.

“Θέλω το παιδί μου πίσω. Το παιδί μου πήγε στον παράδεισο, όμως είμαι πατέρας και το θέλω πίσω. Το δικό μου το παιδί το σκότωσαν. Το σκότωσε η ιατρική αμέλεια. Παρακαλώ όλους, πέφτω στα πόδια των ανθρώπων, να κάνουν μια προσευχούλα για την κόρη μου. Πονούσε και δε μιλούσε για να μη με στενοχωρήσει. Μου την πήρε ένας ανόητος και αμελής γιατρός” είπε ο πατήρ Βησσαρίων Καντούνης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν ο ιερέας πήγε σε κλινική την κόρη του στην οποία θα τοποθετούσε ιδιώτης γιατρός γαστρικό δακτύλιο, κατόπιν επιθυμίας του κοριτσιού, επειδή υφίστατο bullying στο σχολείο του γιατί ήταν παχύσαρκο. Ο ιερέας έχει καταθέσει μήνυση καθώς, όπως λέει, το παιδί του κατέληξε απο πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από γενικευμένη περιτονίτιδα.

“Αυτές οι επεμβάσεις έχουν ποσοστό θνησιμότητας και καλό θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση ότι η λύση του χειρουργείου είναι επώδυνη, έχει βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες παρενέργειες και σαφώς ένα ποσοστό θνησιμότητας. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι επεμβάσεις αυτές γίνονται συνήθως σε ενήλικες” είπε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης που κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό συμβάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *