Thursday , 18 April 2024

“Το Υπουργείο Παιδείας έκοψε το φαγητό σε 185.000 παιδάκια” καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, γονείς και εργατικά συνδικάτα

Έντονη κριτική εναντίον της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να διακόψει μέχρι νεωτέρας τα σχολικά γεύματα ασκούν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και εργατικά συνδικάτα.

Για πλήρη αδιαφορία κάνει λόγο η Ομοσπονδία Γονέων επισημαίνοντας ότι “ζούμε απερίγραπτες καταστάσεις εδώ και ένα χρόνο και σαν να μην έφταναν όσα «τραβάμε» εμείς και τα παιδιά μας, σταματάνε και τα σχολικά γεύματα!! Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη. Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα και κάθε μέρα αναρωτιόμαστε τι μας ξημερώνει; Έρχεται το Υπουργείο και φροντίζει κάθε φορά να μας εκπλήσσει αρνητικά, να μεγαλώνει κι άλλο τα εμπόδια που βάζει απέναντι στους γονείς και τους μαθητές. Το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής. Όπου υπάρχουν οι ανάγκες των παιδιών μας το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί (σχολικά γεύματα, ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση, διορισμός εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής υγιεινής στους μαθητές, κ.α.)”.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι “αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όταν η Κυβέρνηση θέλει να ταΐσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι ικανότατη και ταχύτατη, αλλά όταν πρόκειται –έστω ως ημίμετρο- για παροχή ανακούφισης ακόμη και φτωχών μικρών παιδιών έχουμε ρυθμούς χελώνας, επιλεκτική γραφειοκρατία και ανικανότητα. Εκτός αν η κυρία Κεραμέως έτρεχε τόσο καιρό για να βάλει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια και δεν της έμεινε χρόνος για να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.Το πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων, παρά τις πολλές αδυναμίες και προβλήματαπου έχει, έδινε ένα πιάτο φαί σε μικρά παιδιά, παιδιά φτωχών οικογενειών που το έχουν ανάγκη”.

Παράλληλα, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ” καταγγέλλει τη διακοπή των σχολικών γευμάτων αναφέροντας πως «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέδειξε ποιες είναι οι προτεραιότητές της”. Τονίζει δε πως “από τη μια τροφοδοτείο τόσο καιρό με ζεστό χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες με «fast track» διαδικασίες, από την άλλη όμως…. καθυστερεί  την οποιαδήποτε παροχή  ανακούφισης της  λαϊκής οικογένειας που τη θεωρεί κόστος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *