Friday , 29 March 2024

Τράπεζα στέλνει «ραβασάκια» σε δανειολήπτες για το «πάγωμα» των οφειλών τους, λόγω πανδημίας και ακολούθως, τους απειλεί με κατασχέσεις!

Του Γ. Κατσιάνη

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες δανειοληπτών σχετικά με τις επιστολές τράπεζας, η οποίες από την μία, ενημερώνει τους οφειλέτες για πάγωμα των χρεών τους, λόγω πανδημίας και από την άλλη, τους εντάσσει στην κατηγορία των «μη συνεργάσιμων δανειοληπτών»! 

Όπως κατήγγειλε δανειολήπτης στο thesseconomy.gr, δύο τέτοιες επιστολές έλαβε από την ίδια τράπεζα μέσα σε μία ημέρα!

«Με την πρώτη επιστολή, με ενημέρωναν ότι λόγω της πανδημίας, ‘πάγωσαν’ οι οφειλές μου προς την τράπεζα για το 2020», δήλωσε στο thesseconomy.gr.

Ωστόσο, βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως όταν άνοιξε τον δεύτερο φάκελο, καθώς η ίδια τράπεζα από «οφειλέτη», τον χαρακτήριζε «μη συνεργάσιμο δανειολήπτη» (φωτογραφία)!

«Πώς είναι δυνατόν η ίδια τράπεζα να με αποκαλεί ‘μη συνεργάσιμο δανειολήπτη’ και να με απειλεί με κατάσχεση των περιουσιακών μου στοιχείων όταν σε επιστολή της με ενημερώνει για το ‘πάγωμα’ των οφειλών μου;», αναρωτήθηκε με έμφαση ο καταγγέλλων.

«Προφανώς, κάποιος υπάλληλος μπερδεύτηκε και έστειλε αυτές τις επιστολές», σχολίασε ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκος Τσεμπερλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *