Friday , 19 April 2024

Τρία τα κρούσματα του κορονοϊού-Για 14 ημέρες κλείνει προληπτικά το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης-Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Για 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό προληπτικά το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου πηγαίνει το 12χρονο παιδί της 38χρονης Θεσσαλονικιάς-πρώτου κρούσματος του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο κόλλησε τη νόσο από τη μητέρα του και είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας, ενώ πλέον υπάρχει και τρίτο κρούσμα, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Το εν λόγω σχολείο έμεινε κλειστό και σήμερα με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και πραγματοποιήθηκε απολύμανση, ενώ οι συμμαθητές του 12χρονου πιαδιού (δηλαδή μόνο οι μαθητές της τάξης του 12χρονου) όπως έγινε γνωστό θα υποβληθούν σε κατ’οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο θα μείνει κλειστό και το σχολείο.

Το 12χρονο παιδί νοσηλεύεται στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση και αμφότεροι είναι σε καλή κατάσταση, με ήπια συμπτώματα. Το παιδί δεν είχε πάει τη Δευτέρα στο σχολείο, πάντως, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας και χθες συμμετείχε σε εκδρομή.

«Θεωρώ ότι δεν υπήρξε καμία υψηλού κινδύνου επαφή, παρ’ όλα αυτά στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και επειδή τα παιδάκια είναι παιδάκια και συγχρωτίζονται θα πάρουμε τα προληπτικά μέτρα που χρειάζονται. Για να είμαστε 100% σίγουροι» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο κορωνοϊός για τα παιδάκια είναι μια ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική, ένα ελαφρύ συνάχι. Αυτό το κάνουμε σε περιορισμένη γεωγραφική τοποθεσία που αφορά το σχολείο των παιδιών, το κάνουμε καθ’ υπερβολήν, θα μπορούσε να είναι μόνο η η τάξη των παιδιών, αλλά εμείς αποφασίζουμε να είμαστε πιο αυστηροί, πιο προσεκτικοί, θέλουμε όσο το δυνατόν να καθυστερήσουμε τη διασπορά αυτού του ιού και γι’ αυτό παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Είναι ένα μέτρο που τηρείται στην πανδημία, την οποία αρνείται να παραδεχθεί ακόμα ο WHO», δήλωσε σχετικά ο κ.Τσιόδρας.

Το τρίτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην περιοχή της Αθήνας, σε νεαρή γυναίκα που είχε ταξιδέψει επίσης πρόσφατα σε πληττόμενη από την νέα νόσο περιοχή της Ιταλίας. Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να αποκαλύψει σε πιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα, αναφέροντας μόνο ότι θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών που επισκέφθηκε πρώτα ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και στα συνέχεια παραπέμφθηκε στο Αττικό, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης της νόσου ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε σήμερα τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που υπό νορμάλ συνθήκες θα κορυφώνονταν την Κυριακή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *