Friday , 19 April 2024

Τραγωδία στην Άρτα: Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους – Το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη της χώρας από τον τραγικό θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους που φέρεται να ξέχασε για τουλάχιστον πέντε ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του ο πατέρας του στην Άρτα. Εν τω μεταξύ προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο, Παρασκευή, ζήτησε και πήρε ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στον ανακριτή της Άρτας. Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση». Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει. Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Επίσης έχουν καταθέσει και δύο νοσηλεύτριες που ήταν παρούσες όταν το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Απαντήσεις από τη νεκροψία
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων όπου γίνεται η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο βρέφος απαντήσεις θα δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια του θανάτου καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Το χρονικό της τραγωδίας
Η απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο 37χρονος πήρε το 5,5 μηνών κοριτσάκι του χθες, πρωί της Τρίτης, και το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το πάει στο βρεφονηπιακό σταθμό και μετά να μεταβεί στη δουλειά του. Ο άνδρας αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό όχημα για τη δουλειά του αφήνοντας το μωρό στο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Λίγες ώρες αργότερα όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει της είπαν ότι το παιδί δεν πήγε στο σταθμό. Σε κατάσταση πανικού κάλεσε τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».
Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο αλλά ήταν πλέον αργά. Βρήκε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *