Saturday , 20 April 2024

Τραγωδία των Τεμπών: Σοκαρισμένη ελληνική κοινωνία – Θρήνος και οργή στους συγγενείς των θυμάτων – Το απόγευμα στην Κατερίνη η πρώτη κηδεία

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών καθώς σχεδόν δύο ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έκοψε το νήμα της ζωής σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, συνεχίζουν να μην έχουν καμία ενημέρωση για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων που βρίσκονταν μέσα στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία. Συγκλονίζει με τα λόγια του συγγενής θυμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών. Είχε τη ζωή μπροστά του. Πού είναι όλοι τους. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει κάτι γι αυτό», αναφέρει νεαρός που δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για τους συγγενείς του που επέβαιναν στο τραίνο και αγνοούνται μετά το δυστύχημα. Όπως είπε, μέσα στο τραίνο βρίσκονταν ο πατέρας και ο αδελφός του. Και ανέφερε ότι τα εισιτήριο κλείστηκαν ηλεκτρονικά, ωστόσο μέχρι και σήμερα η εταιρεία δεν τον έχει ενημερώσει σε ποιο βαγόνι κάθονταν. «Ο αυτόματος τηλεφωνητής της εταιρείας μιλάει για το ασφαλέστερο ταξίδι στην Ελλάδα. Τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και ακόμα δεν έχει πάρει κανείς τηλέφωνο.Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι και οι δύο είναι νεκροί αυτή την στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου. Έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό. Το γνωρίζω. Το θέμα είναι να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο», προσθέτει με πόνο και απόγνωση.

Η Κατερίνη θρηνεί την 34χρονη Αθηνά
Η πρώτη κηδεία θύματος από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιείται σήμερα στις 4.00 το απόγευμα στην Κατερίνη. Η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, μητέρα ενός μικρού παιδικού, που επέβαινε στο μοιραίο τραίνο οδηγείται στην τελευταία της κατοικία. Η σορός της ταυτοποιήθηκε και βύθισε στο πένθος την οικογένειά της. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό της Αγίας Άννης Κατερίνης. Την ίδια ώρα σε νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται ο σύζυγος της αδικοχαμένης Αθηνάς. Και οι δύο επέβαιναν στο μοιραίο τρένο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Με μία ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον συνταξιούχο συνάδελφό τους και τον 15χρονο γιό του, επιβάτες της φονικής αμαξοστοιχίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών. Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Θέλουμε να ευχηθούμε στα άλλα δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και την δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *