Wednesday , 19 June 2024

Τριήμερη… γιορτή του καφέ από τις 24 Μαΐου στη Λάρισα – Ο δήμος Λαρισαίων διοργανώνει το πρώτο «Coffee Show»

Λαρισαίοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία από την Παρασκευή 24 Μαΐου και για τρεις ημέρες να… μυηθούν στα μυστικά του καφέ. Ο καφές στη Λάρισα δεν είναι ένα απλό ρόφημα αλλά τρόπος ζωής. Για πρώτη φορά ο δήμος Λαρισαίων διοργανώνει το «Larissa Coffee Show» την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και θέτει τις βάσεις για την καθιέρωση της μεγαλύτερης γιορτής του καφέ στη χώρα μας.

Στόχος της διοργάνωσης
Στη Λάρισα σχεδόν όλο το χρόνο οι πεζόδρομοι και οι πλατείες του κέντρου ή των συνοικιών σφύζουν από ζωή. Η εξωστρέφεια της πόλης μετράει χιλιάδες «τραπεζάκια έξω» και… ζυγίζει πολλούς τόνους καφέ. Και μάλιστα ειδικοί τη θεωρούν μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη ελληνική αγορά καφέ. Στατιστικά διαθέτει τις περισσότερες καφετέριες από κάθε άλλη ελληνική πόλη σε σχέση με τα πληθυσμιακά της δεδομένα. Επιπλέον είναι γνωστό το γεγονός ότι εκατοντάδες καφέ στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν την… καταγωγή τους από τη θεσσαλική πρωτεύουσα απ’ όπου ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους γνωστές αλυσίδες και εξαπλώθηκαν με καταστήματα σ’ ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, από το Λονδίνο ως το Ντουμπάι. Οι ντόπιοι μάλιστα αποκαλούν την πόλη τους, «πόλη του καφέ». Έτσι, ο στόχος της γιορτής του τριημέρου 24, 25 και 26 Μαΐου, είναι η ανάδειξη της εξωστρέφειας της πόλης και του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού των κατοίκων της να απολαμβάνουν τον καφέ, στο μεγάλο πλέγμα των πεζοδρόμων, στις πλατείες του κέντρου και των συνοικιών και στις αναρίθμητες καφετέριες της πόλης.

Οι… πυλώνες της γιορτής
Γευσιγνωσία, διασκέδαση, γαστρονομία, shopping και συμμετοχή και ενεργοποίηση των φορέων και των καταστημάτων της πόλης είναι οι πυλώνες αυτής της γιορτής. Masterclasses,main events, side events και kids events συνθέτουν το πρόγραμμα της γιορτής. Αγώνας δρόμου σερβιτόρων, κατάκτηση βραβείου Γκίνες στην παρασκευή γλυκού με καφέ, μουσικές συναυλίες και γευστικές δοκιμές στα περίπτερα των εκθετών προδιαθέτουν για την εκκίνηση ενός θεσμού που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια διοργάνωση αντάξια ανάλογων φεστιβάλ που γίνονται στην Τεργέστη, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο.

Πολλές οι εκδηλώσεις
Χώρος δράσης της τριήμερης γιορτής είναι η κεντρική πλατεία, στην οποία θα αναπτυχθούν τα περίπτερα των εκθετών, μεγάλες αλυσίδες καφέ, δυναμικοί «παίκτες» του εγχώριου κλάδου φιλοξενίας, εξειδικευμένες επιχειρήσεις με αξιόλογη παρουσία εντός και εκτός συνόρων. Πρόκειται για μία γιορτή του καφέ που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουν εταιρείες, brands και επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης. Για ένα τριήμερο, η κεντρική πλατεία της πόλης θα είναι το επίκεντρο της αγάπης της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, γεμάτο όμως και με δρώμενα και διάφορες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Για τους μικρούς επισκέπτες, έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες, όπως τσουβαλοδρομίες, το κυνήγι του καφέ. Για τη διευκόλυνση των γονέων έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία παιδότοπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *