Wednesday , 24 April 2024

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Μουδιασμένη» η ταξιδιωτική κίνηση – Εκδρομές της τελευταίας στιγμής

Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών, με τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στις 3, 4 και 5 Ιουνίου να προκαλεί μικρούς και μεγάλους για μια απόδραση από την καθημερινότητα. Όμως η προεκλογική περίοδος που διανύουμε με τις δεύτερες κάλπες να στήνονται οσονούπω, οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αλλά και οι μαθητικές εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια είναι κάποιοι από τους ανασταλτικούς παράγοντες στην οργάνωση ταξιδιού των εκδρομέων.

Οι ανασταλτικοί παράγοντες
«Μουδιασμένη η κίνηση αλλά όχι μη αναμενόμενη η διάθεση των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος», λέει στο thesseconomy.gr ο ταξιδιωτικός πράκτορας Στέφανος Χατζημανώλης. Και διευκρινίζει «δεν αποτελεί έκπληξη για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία. Είναι προεκλογική περίοδος. Εμείς το περιμέναμε. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνέπεσε φέτος ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και είναι αρκετά επηρεασμένο κι από τις κλιματολογικές συνθήκες, τις συνεχείς βροχές και γενικά μια διάθεση που υπάρχει όχι ανεξερεύνητη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι σήμερα θεωρώ ότι είναι ισχνό των ενδιαφέρον των εκδρομέων. Δεν έχει μεγάλη κινητικότητα. Σίγουρα φέτος είναι χαμηλότερο το ενδιαφέρον από εκείνο των εκδρομέων του 2019».

Οι προορισμοί σε εσωτερικό και εξωτερικό
«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κινητικότητα που υπάρχει αφορά τους προορισμούς κυρίως εντός της Ελλάδας», διευκρινίζει ο κ. Χατζημανώλης και προσθέτει «όπως Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Πήλιο, Θεσσαλία, οπουδήποτε στο εσωτερικό, με εκδρομές -της τελευταίας στιγμής- ημερήσιες διήμερες και ίσως και τριήμερες. Επίσης υπάρχει κίνηση για προορισμούς στην κοντινή βαλκανική περιοχή, όπως Βουκουρέστι, Βελιγράδι και αλλού. Ακόμη υπάρχουν οικονομικά αεροπορικά πακέτα, τα γνωστά low cost airlines thessaloniki που έχουν κλειστεί πριν από πολλούς μήνες. Επίσης θεωρώ ότι από τα νησιά εκείνα τα οποία… κινούνται αυτές τις ημέρες είναι η Ρόδος και η Κρήτη. Για την Κρήτη μάλιστα το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους συναδέλφους να δημιουργήσουμε οικονομικά οργανωμένα πακέτα. Υπάρχει επίσης αρκετό ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων εκδρομέων για την κρουαζιέρα και αναφέρομαι για τα πακέτα που ξεκινούν από Θεσσαλονίκη και μάλιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος υπάρχει μια τέτοια εκδρομή.Όσον αφορά τους προορισμούς στο εξωτερικό τις προτιμήσεις των εκδρομέων εξακολουθεί να μονοπωλεί η Μάλτα, αλλά και πόλεις της Ιταλίας, Ρώμη κ.ά. Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο θα υπάρξει μια μεγάλη κινητικότητα της τελευταίας στιγμής με οδικές εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς», υπογραμμίζει ο κ. Χατζημανώλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *