Friday , 19 April 2024

Τσίπρας: “Οι εκλογές στην εξάντληση της τετραετίας” – “Όσο είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μειωθεί το αφορολόγητο”

Το μήνυμα ότι οι εκλογές θα έρθουν στην εξάντληση της τετραετίας και αυτό δεν θα αλλάξει γιατί είναι απτή απόδειξη ως προς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμο ΑΝΤ1, ενώ τόνισε ακόμη πως η οικονομία υπεραποδίδει και δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ.Τσίπρας δήλωσε:”Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες”, προσθέτοντας πως τον Μάιο οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές και απευθύνοντα την παραίνεση: “Μην βιάζεστε να πείτε ότι δεν θα είναι ντέρμπι οι επόμενες εκλογές. Θα εκφραστεί το βουβό κύμα στην κάλπη. Στόχος η νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές”.

Όοσν αφορά στην οικονομία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η
επόμενη καλύτερη εξέλιξη μετά τη λήξη των προγραμμάτων τον Αύγουστο του 2018, είναι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ, ενώ ερωτηθείς για το αφορλόγητο είπε: “Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου. Όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί. Έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων. Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε”.

Πρόσθε, μάλιστα, σγη συνέχεια ότι “πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά. Θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια”.

Γνωστοποίησε, επίσης, σχετικά πως μετά το ταξίδι του στην Κίνα θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.

Συμφωνία Πρεσπών

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως “ακόμη και αν είχε πολιτικό κόστος δεν έχει σημασία. Εγώ δεν το σκέφτηκα ποτέ το πολιτικό κόστος. Ούτε το 2015 γιατί πίστευα ότι έκανα το ορθό για τη χώρα” και επέμεινε ότι η απόφασή του ήταν σωστή: “Λύνει μια διαφορά χρόνων, να είναι οι στρατηγικοί μας εταίροι. Ήμουν τυχερός για αυτή την ευκαιρία”, ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: “Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο διαδίκτυο αν γράψεις “Macedonia” δεν θα βγει η γειτονική χώρα. Άλλαξαν όνομα, Σύνταγμα, ταμπέλες και πινακίδες. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το βέλτιστο δυνατόν κερδίσαμε από αυτή τη Συμφωνία. Υπήρχε συλλογική ψευδαίσθηση, να αποκαλούμε τη γειτονική χώρα Σκόπια και τους πολίτες Σκοπιανούς. Δεν δώσαμε κάτι, πήραμε”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *