Saturday , 27 April 2024

Τσικνοπέμπτη: Εκδηλώσεις εντός των τειχών – Πώς θα γιορταστεί στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η Τσικνοπέμπτη σηματοδοτεί την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα. Εκδηλώσεις με χορούς, παρελάσεις και τραγούδια έχουν διοργανώσει για αύριο οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.


Στο δήμο Θεσσαλονίκης

Στα παιδιά επικεντρώνεται ο κεντρικός δήμος και προσκαλεί τους δημότες ηλικίας από 6-15 χρόνων στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης να μπουν στον ρυθμό του καρναβαλιού φτιάχνοντας τις «μαγικές μάσκες Των Μάγια» εμπνευσμένες το μακρινό Μεξικό. Καλλιτέχνες και παιδαγωγοί της Αction Art θα καθοδηγούν τα παιδιά για τις κατασκευές.


Στο δήμο Καλαμαριάς
Μια μεγάλη γιορτή, από την κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς μέχρι και τη Νέα Κρήνη, έχει στήσει ο δήμος. Στο Κέντρο της Καλαμαριάς και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού από τις 18:00 το απόγευμα θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις με LATIN μουσική και χορό με τη συμμετοχή χορευτών του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου.
-Στις 20:00 μ.μ. θα ανάψουν οι φωτιές του Φανού ενώ θα στηθεί και το γνωστό σε όλους Γαϊτανάκι. Θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής μουσικής

Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Στους μικρούς δημότες εστιάζει ο δήμος. Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων συμμετέχει στην γιορτή της Αποκριάς με κατασκευές για τα παιδιά, ενώ η Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης και οι Vida Loka Dance θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους. Η καρναβαλική παρέλαση από την πολυπληθή ομάδα κρουστών Batala Salonica θα δώσει το ρυθμό όπως και το latin συγκρότημα, οι Salsalonica, οι οποίοι και θα κλείσουν τη βραδιά με latin ρυθμούς.

Στο δήμο Κορδελιού –Ευόσμου

Με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου γιορτάζει τη φετινή Αποκριά. Αύριο στις 18.00 το απόγευμα οι κεντρικοί δρόμοι θα πλημμυρίσουν από ομάδες καρναβαλιστών, αποτελούμενων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του δήμου και από παρέες μικρών και μεγάλων. Σημείο εκκίνησης της καρναβαλικής παρέλασης οι οδοί Σκρα και Α. Παπανδρέου. Οι καρναβαλιστές θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους και θα καταλήξουν στο Αμφιθέατρο του Πεζόδρομου Εθνικής Αντιστάσεως, όπου θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτι με μουσική και χορό.

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Στη Νεάπολη παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι θα στηθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι). Στις 6 μ.μ. μπουλούκια μεταμφιεσμένων μουσικών και χορευτών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» και τους κουδουνοφόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών, θα ξεκινήσουν από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι). Ο στόχος είναι να μπουν μικροί και μεγάλοι στο χορό και να γλεντήσουν γύρω από τη μεγάλη φωτιά.


Στο δήμο Παύλου Μελά
Αρχίζουν αύριο από τις 13.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, στην Άνω Ηλιούπολη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με το μουσικό σχήμα “ΧΑΛΚΙΝΟmania” με παραδοσιακά πνευστά. Τη σκυτάλη στις 6.00 μ.μ θα πάρει η Ομάδα Κρουστών Turukutu του δήμου και θα ξεσηκώσει τους παρισταμένους σε χορευτικούς αποκριάτικους ρυθμούς της Βραζιλίας. Καρναβάλια θα περάσουν από τους τριγύρω δρόμους καταλήγοντας στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης.


Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
Η αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού σε συνεργασία με τα Τοπικά συμβούλια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, προγραμματίζει εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
-Στην Πυλαία: Αύριο στις 7.00 μ.μ. θα γιορτάσουν οι δημότες με μουσική, τραγούδια ενώ ξυλοπόδαροι θα πλημμυρίσουν την πλατεία μπροστά από το πρώην δημαρχείο Πυλαίας.
-Στο Φίλυρο η γιορτή θα αρχίσει στις 6.000 το απόγευμα όπου στην πλατεία απέναντι από την κοινότητα τους δημότες θα παρασύρουν σε χορούς και τραγούδια κλόουν και ξυλοπόδαροι.
-Στην Εξοχή από τις 2.00 μετά το μεσημέρι η πλατεία στην παιδική χαρά της περιοχής θα γεμίσει με κλόουν και ξυλοπόδαρους που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου
Αποκριάτικο πάρτι με καλλιτέχνες θα στηθεί αύριο στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην αγορά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου και θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *