Friday , 19 April 2024

ΤτΕ: Η αβεβαιότητα συνεχίζει να αυξάνει τις καταθέσεις

Αυξημένες ήταν για ένατο συνεχόμενο μήνα οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, υποδεικνύοντας την συγκρατημένη στάση που επικρατεί λόγω της υγειονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας που προκαλεί στην οικονομία και την κοινωνία. Μειωμένες από την άλλη εμφανίστηκαν οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 2,526 δισ. ευρώ και άγγιξαν τα 155,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας. Το Σεπτέμβριο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανέρχονταν στα 153,1 δισ. ευρώ. 

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2020, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 11,5% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2.258 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2.537 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων αυξήθηκε σε 8,5% από 7,0% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2.320 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.007 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *