Friday , 29 March 2024

Τώρα δρομολόγιο του ΟΑΣΘ σε μία ώρα και ένα τέταρτο(!)

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Τελικά ο ΟΑΣΘ μπορεί και χειρότερα. Ευτυχώς ή δυστυχώς για εμάς υπάρχει η εφαρμογή του οργανισμού στα κινητά μας που δείχνει πότε θα φτάσει το λεωφορείο στη στάση. Στη φωτογραφία που είναι χθεσινή, βλέπετε ότι το λεωφορείο θα φτάσει στη στάση σε διάστημα μιας ώρας και ενός τετάρτου! Μια μέρα μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας που παρέπεμπε σε αναμονή 67 λεπτών, αντί να βελτιωθεί, αντί να ευαισθητοποιηθεί κάποιος, η κατάσταση χειροτέρεψε.

Σε μια πόλη που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, οι αστικές συγκοινωνίες της δεν τη βοηθούν. Το συγκοινωνιακό έργο παίρνει κάτω από τη βάση εδώ και χρόνια. Όμηροι μιας συγκοινωνιακής κακοποίησης παραμένουν οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι περιμένουν το μετρό για να πάρει ανάσα η πόλη. Όμως, ώσπου να δούμε το μετρό στην πόλη, κατοικοι και επισκέπτες θα εξακολουθούν να μετακινούνται υπό τριτοκοσμικές συνθήκες.

Το ερχόμενο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων πραγματοποιεί μεγάλη κινητοποίηση στις 12μμ στο άγαλμα Βενιζέλου διεκδικώντας αξιοπρεπή συγκοινωνία, επαρκή δρομολόγια, καινούργια και καθαρά λεωφορεία. Καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό αφού εδώ και χρόνια δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο. Πόσο ακόμη θα αντέξουν οι Θεσσαλονικείς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *