Friday , 29 March 2024

Τ.Θεοδωρικάκος: “Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα” – “Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις” για την εγκατάλειψη των 92 γυμνών μεταναστών

“Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά”, διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την πρωτοφανή εγκατάλειψη 92 γυμνών μεταναστών – κυρίως Αφγανών και ορισμένων Σύριων – σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές, ο κ.Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για “σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα” και πρόσθεσε ότι “περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας”.

Τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια – πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – “η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές”. 

Επίσης, όσον αφορά στην πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, δήλωσε ότι “υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *