Thursday , 25 April 2024

Υπάλληλος εταιρείας courier “ξάφριζε” εισπράξεις και αντικαταβολές και ισχυριζόταν ότι έπεφτε θύμα ληστείας…

“Μούσι”, κοινώς …παραμύθια, ήταν οι καταγγελίες υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη για ληστείες εις βάρος του, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος προέβαινε σε υπεξαίρεση σε βάρος της εταιρείας και των πελατών της.

Αναλυτικότερα, η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  οδήγησε στην εξιχνίαση δύο ψευδών καταγγελιών για ληστείες, περιπτώσεις που υποτίθεται ότι έλαβαν χώρα σε βάρος υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ειδικότερα, 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας στην προαναφερόμενη επιχείρηση, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης τον Μάιο του 2017 και τον Ιανουάριου του 2019 και δήλωσε ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές, του αφαίρεσαν χρηματικά ποσά τα οποία προερχόταν από ημερήσιες εισπράξεις και αντικαταβολές παραδιδόμενων δεμάτων της εταιρείας, ενώ στην πραγματικότητα τα είχε αφαιρέσει ο ίδιος.

Σε βάρος του υπαλλήλου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της υπεξαίρεση, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *